#Invited. Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Maestro Pepermolen door Peugeot, heeft sterrenchef Tim Meuleneire een menu opgesteld geïnspireerd door peper. Iedereen kan het menu proeven tot en met 15 april.
Vorige vrijdag waren we maar wat blij dat we na een zware werkweek ons mochten neerploffen in het zachte pluche en fijn decorum van Hotel Franq in Antwerpen. Het voormalige statige bankgebouw werd een paar jaar geleden stijlvol getuned naar een prachtig boutique hotel. Voor de review van het hotel verwijzen we U graag naar ons artikel in ons archief (https://puredeluxe.be/hotelfranq_antwerpen/). De corona periode werd door het hotel goed gebruikt om het gastronomische niveau verder te verhogen. De chef heet nog altijd Tim Meuleneire maar met de tijd wist hij meer en meer zijn stempel te drukken op het inpandige restaurant. Het gevolg: de eerste Michelinster werd een feit! En dus keken we reikhalzend uit naar ons nieuw bezoek.


De zorgen van de werkweek werden meteen weggespoeld met een schitterende eigen interpretatie van de margarita cocktail, spiced up met een twist van de pepper mill. Kwam daarbij nog een lekkere oester die ook snakte naar een draai van diezelfde molen. De avond kon alvast niet beter starten!


In het voorgerecht liet chef Meuleneire zien dat hij de kunst van de sauzen beheerst. Een trio van mooi gebakken groene asperges werd begeleid met lekkere sabayon van vlierbloesem. We mochten het gerecht verder afkruiden met Rode Kampot Peper uit Cambodja, een ideale smaakmaker met de zoetzure accenten van het gerecht. De nieuwe Peugeot pepermolen toont zich een geweldig leuke extra gast aan tafel: versatiel door het feit dat je makkelijk het ene pepervaatje na het andere erop schroeft, elegant door zijn kleine dimensie en precies doordat jezelf de granulariteit instelt. Schitterend toestel!

Met de nodige show werd vervolgens het hoofdgerecht opgediend. Onze smaakpapillen werden opnieuw stevig gestimuleerd middels een heerlijke pluma van Iberico met Dauphine aardappelen en jus van Madeira. Ook hier konden we de pluma de nodige pepper upgrade geven, ditmaal met de Voatsiperifery peper, een wilde peper uit Madagaskar die zorgt voor een warme, aardse toets.


Als afsluiter van dit heerlijke diner mochten we nog een verfrissende coupe aardbei smaken, noblesse oblige met een laatste peper twist.


Conclusie: wilt U eens dineren in de exclusieve setting van een prachtig boutique hotel gecombineerd met een exquis diner van de hand van een topchef: rep jullie naar Hotel Franq in Antwerpen!
Praktisch: Adres: Kipdorp 10/12, 2000 Antwerpen
Site: www.hotelfranq.com
Shop de Peugeot pepermolen hier: https://be.peugeot-saveurs.com/nl/maestro-bar-a-poivre-moulin-a-poivre-u-select-accompagne-3-poivres-3-reservoirs-interchangeables.html