Het leven is om te genieten. En wat is er dan beter om dit te doen samen met een goed glas wijn, een lekkere cocktail of een heerlijke maaltijd? Thuis, op restaurant of in een bar! Bij PureFood brengen we jullie op de hoogte van de nieuwigheden in food, drinks en restaurants maar belichten we ook gevestigde waarden en huizen. We toasten in ieder geval op al het lekkers van de wereld!
Author: Wim De Schutter
XAVIES’: Hoe een keukenexperiment de Belgische ontbijttafel veroverde
XAVIES’ revolutioneert de Belgische granolamarkt met gezonde en smaakvolle producten zoals granola’s, crackers en bites. Ontdek het verhaal achter dit succesvolle merk en hun missie voor een…
Share
Glenn Verhasselt van Sir Kwinten Kroont zich tot Chef van het Jaar 2025 bij Gault&Millau 22e Gidslancering
Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten in Lennik is verkozen tot Chef van het Jaar 2025 door Gault&Millau. In de nieuwste editie van de Belux Gids werden ook talrijke andere winnaars…
Share
Finesse: Culinaire Verfijning voor de Thuiskok
Ontdek het kookboek Finesse van sterrenchefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. Verfijnde gerechten voor thuiskoks met unieke technieken en alcoholvrije pairings. Verkrijgbaar in de…
Share
Op culinaire reis bij era in Brussel
Ontdek onze culinaire ervaring bij era in Brussel. Geniet van de verfijnde gerechten van chef Yonatan Cohen in een historisch gebouw met adembenemend interieur. Lees over onze persoonlijke…
Share
Neuhaus x Maison Dandoy: Een Belgische symfonie van smaak met “Les Gourmands”
Ontdek de unieke smaakfusie van Neuhaus en Maison Dandoy met "Les Gourmands". Deze collectie combineert verfijnde Belgische chocolade met knapperige koekjes voor een heerlijke verwennerij.…
Share
Het Belgische SOMM-team wint nationale Copa Jerez-competitie en gaat naar internationale finale in 2025
Het team van restaurant SOMM uit Gent wint de nationale Copa Jerez-competitie en zal België vertegenwoordigen tijdens de internationale editie in 2025. Ontdek het winnende menu en leer meer…
Share
ATAG en njam! brengen kookplezier naar een hoger niveau met ‘Snel, Makkelijk & Lekker’
Het nieuwe seizoen van ‘Snel, Makkelijk & Lekker’ op njam! inspireert met snelle, toegankelijke recepten en innovatieve keukenoplossingen van ATAG. Ontdek hoe je je kookroutine eenvoudig kunt…
Share
The Juicy Seafood: Genieten van zeevruchten met een hoog Americana-gehalte
Ontdek de rijke smaken van de Amerikaanse seafood traditie in Antwerpen bij The Juicy Seafood! Geniet van een unieke eetervaring met een Louisiana twist, van overheerlijke seafood boils tot…
Share
Een magische reis door München: Van Adele tot Andy Warhol
Ontdek München tijdens een magische reis vol cultuur en culinaire hoogtepunten, geïnspireerd door Adele’s concertreeks. Geniet van historische bezienswaardigheden, heerlijke Italiaanse…
Share
Gastronomie met een grote G op Tenerife
Ontdek de gastronomische hoogtepunten van Tenerife, van lokale guachinches tot Michelin-sterrenrestaurants. Geniet van verse zeevruchten, traditionele Canarische gerechten en unieke lokale…
Share
Het nieuwe sushi-adres in Brussel
Ontdek Sushi Avenue in Brussel voor een gastronomische sushi-ervaring met een unieke Oekraïense touch. Geniet van innovatieve combinaties, verse ingrediënten, en een kosmopolitische sfeer.…
Share
De Vegan Collectie van Neuhaus: Een ode aan puur genot zonder compromissen
Ontdek de nieuwe Vegan Collectie van Neuhaus: vier innovatieve vegan pralines met verfijnde smaken en texturen. Geniet van plant-based lekkernijen zonder compromissen, nu verkrijgbaar in…
Share
Bezoek aan Restaurant Haut in Oostende: Een unieke culinaire ervaring op hoog niveau
Ontdek de culinaire verfijning van Restaurant Haut in Oostende, gelegen op de 28ste verdieping van Sky Tower One. Chef Dimitri Proost combineert traditie en innovatie in een serene,…
Share
Proefavontuur met de kids: De nieuwe SodaStream Classics Fruity Flavours
Ontdek de nieuwe SodaStream Classics-fruitsmaken Pink Grapefruit, Red Berries en Orange Mango. Lees onze proefnotities en vind uit welke smaak ons gezin het lekkerst vond. Geniet van…
Share
Exclusieve Wijnproeverijen in Toscane
Ontdek de beste wijnhuizen en geniet van exclusieve wijnproeverijen in Toscane. Deze gids biedt tips voor luxe accommodaties en transportopties om je wijnreis onvergetelijk te maken. Beleef de…
Share
Sterrensommelier Tom Ieven en Peter Doomen brengen ‘Champagne & Kaas’ boek uit
Ontdek de magische combinatie van champagne en kaas met het nieuwe boek "Champagne & Kaas" van wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven. Het boek biedt diepgaande inzichten en…
Share
Sterrenchef en fijne wijnen: Oud Conynsbergh viert 10 jaar
Vier het 10-jarig bestaan van Wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout, waar culinaire hoogstandjes en verfijnde Belgische wijnen samenkomen. Lees hoe acht vrienden hun passie voor wijn omzetten…
Share
Clash of styles: Viki Geunes (3*, Zilte) kookt binnenkort een fourhands met Jordnær uit Denemarken (2*)
Binnen de Exquis-reeks van Zilte*** zullen topchefs Viki Geunes en Eric Vildgaard van Jordnær** uit Denemarken samen koken tijdens een unieke fourhands ervaring op 14 en 15 september. Deze…
Share
Belgische Foodblogger Roeckiesworld lanceert nieuw kookboek: Eenvoud en smaak voorop
Ontdek "Easy & Speedy", het nieuwe kookboek van de Belgische foodblogger Roeckiesworld, boordevol eenvoudige en snelle recepten die perfect zijn voor de moderne, drukke levensstijl. Leer koken…
Share
Gastronomisch genot bij Pur Boeuf: Vleesmeesters aan het Donkmeer
Ontdek de charme van Pur Boeuf, een culinaire haven aan het Donkmeer, waar vakmanschap en kwaliteitsrundvlees samensmelten tot een ongeëvenaarde eetervaring. Laat je verwelkomen door Jeff en…
Share