

Het leven is om te genieten. En wat is er dan beter om dit te doen samen met een goed glas wijn, een lekkere cocktail of een heerlijke maaltijd? Thuis, op restaurant of in een bar! Bij PureFood brengen we jullie op de hoogte van de nieuwigheden in food, drinks en restaurants maar belichten we ook gevestigde waarden en huizen. We toasten in ieder geval op al het lekkers van de wereld!
Author: Wim De Schutter
Hier vier jij World Cocktail Day 2022
Wist je dat het woord cocktail voor het eerst werd gebruikt in een Amerikaanse krant op 13 mei 1806? Daarom vieren we op 13 mei World Cocktail Day. Ga jij voor een klassieke old fashioned…
Share
Koffie Rombouts lanceert exclusieve Magritte-collectie
Rombouts, het Belgische merk van kwaliteitskoffie, lanceert een exclusieve lijn met bekende ontwerpen van de Belgische kunstenaar René Magritte. De op-en-top Belgische collectie omvat een blik…
Share
Les terrasses du Prince: Bistro met tweesterren-touch aan één van de mooiste terrassen in Wallonië (Gembloux)
Toegegeven, wij Vlamingen kiezen vaak bekende contreien als het gaat om het zoeken van een fijn restaurant. Onze Waalse vrienden gaan opzoeken, is iets wat we niet vaak doen. Nochtans is het…
Share
Afternoon tea is the new happy hour: 5 perfecte tea party plekjes
In 2022 is afternoon tea het nieuwe happy hour! Je hoort het goed een tea party is niet enkel voor kleine meisjes met hun teddybeer, maar het is een activiteit die bij steeds…
Share
Lunet: ontdek de smaak van de natuur
Op 25 maart stonden wij zonder enige twijfel onmiddellijk paraat aan het groene hart van Antwerpen voor de grand opening van het restaurant Lunet. Het team van Lunet staat onder leiding van…
Share
De kwaliteit van Graham’s Port drijft boven
Porto, een culinaire stad aan de Douro rivier en dé place to be voor een smakelijk glaasje port. Wij reisden af naar deze bruisende stad en brachten een bezoek aan de pionier in het maken van…
Share
Château Beychevelle: Strijk het zeil / Een paascollab met 1* Michelinrestaurant Arenberg (Heverlee)
In samenwerking met Castel Frères Onze wijnspecialist Jasper Van Papeghem is ex Best Sommelier of Belgium 2017-2018 en voormalig sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman te Brugge. Elk…
Share
Het eigentijdse chocolade paasbestiarium van Pierre Marcolini
Al van kinds af aan kijken we uit naar Pasen, maar vooral naar de lekkere chocolade eitjes die daarbij komen kijken! Gerenommeerd chocolatier, Pierre Marcolini, verrast ons met het paasgamma…
Share
‘The Mastercooks of Belgium’ presenteren nieuwe editie Veertiendaagse van de Jongeren: van 7 tot 20 maart
Van 7 tot 20 maart 2022 zullen weer heel wat Mastercooks en Young Masters in hun restaurant een culinaire belevenis aanbieden tegen een voordeeltarief voor…
Share
Bistro R, het smaakvolle geesteskind van topchef Roland Debuyst
Op een mooie winterse vrijdagavond hadden wij met het gezin even geen trek in een nieuw potje koken. Met kids (12. en 14j.) waarvan er bovendien eentje een moeilijke eter is, is het niet…
Share
Op februari klinken met de soul van Peru: Pisco Sour
Elke eerste zaterdag van februari viert Peru Día Nacional del Pisco Sour, een jaarlijks terugkerende feestdag waarop het allemaal draait om één drankje: de Pisco Sour. Afgelopen zaterdag was…
Share
Laat jouw hart en passie sneller slaan met het “Vaccin d’amour”
In tijden van crisis kun je twee dingen doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Dat laatste is wat festivalorganisator Marijn Venmans deed. Als organisator van onder meer…
Share
Door 73, de cosmopolitische gastropub die Gent nog niet had.
Dat de stad Gent aan een ware opmars bezig is, is genoegzaam bekend. De stad voert een tweestrijd uit met Antwerpen als het gaat om de hipste (eet)plekjes, hotels, fashion stores en…
Share
Restaurant Michel (1* Michelin/ 15,5/20 Gault Millau): gevestigde waarde in de Brusselse rand met jeugdige injectie
In de nabijheid van de Brusselse ring, waar men in België al eens durft vertoeven tijdens de ‘office hours’, is het vaak speuren met een vergrootglas naar een lekker en klassevol restaurant…
Share
Machtig klaar voor koude winterdagen: Louis M. Martini
In samenwerking met Cordier Wines Onze wijnspecialist Jasper Van Papeghem is ex Best Sommelier of Belgium 2017-2018 en voormalig sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman te Brugge. Elk…
Share
Thierry Theys chef van het jaar en Hertog Jan meteen hoogste nieuwkomer bij Gault Millau
Ha de eindejaarslijstjes komen er weer aan! Tijd om een round up te maken van who’s hot and not. En uiteraard zijn er niet alleen de music charts countdown waar we naar uitkijken. Als…
Share
Meesterlijke degustatie van exclusieve The Macallan whisky
Een paar weken geleden was het eindelijk zo ver: dé top degustatie van een prachtige reeks van The Macallan whiskies. Naar aanleiding van de Puredeluxe wedstrijd, werden 4 koppels uitgenodigd…
Share
Antwerpse sterrenchef Roger van Damme’s unieke samenwerking met Glenfiddich
26 jaar lang gedistilleerd op Schots grondgebied en verder gerijpt in zeldzame Franse cognac vaten. Glenfiddich’s Grande Couronne is de laatste nieuwe toevoeging aan diens ‘Grand Series’, een…
Share
Het festival van de smaak: L’epicerie du cirque (Antwerpen)
Dit restaurant stond al enige tijd op onze (nooit slinkende) bucketlist van culi hotspots. De zaak van chef Dennis Broeckx en zijn partner Ellen De Stuyver, steekt al langer op positieve…
Share
Heerlijk tafelen in Nederlands Limburg: De Beejekurf, Venray
Tijdens onze laatste trip naar Nederlands Limburg, hadden wij het genoegen om onze beentjes onder menige gastronomische tafel te mogen steken. Eén van die tafels die ons lang zal bijblijven…
Share
Recent Comments