

Het leven is om te genieten. En wat is er dan beter om dit te doen samen met een goed glas wijn, een lekkere cocktail of een heerlijke maaltijd? Thuis, op restaurant of in een bar! Bij PureFood brengen we jullie op de hoogte van de nieuwigheden in food, drinks en restaurants maar belichten we ook gevestigde waarden en huizen. We toasten in ieder geval op al het lekkers van de wereld!
Author: Wim De Schutter
Sprankelende Sake: De betoverende Japanse drank voor de feestdagen
De winterse feestdagen brengen altijd hun portie magie mee, en dit jaar voegt de Japanse sakebrouwerij Shichiken, in samenwerking met de Belgische importeur Kaori, een extra vonk toe met hun…
Share
Exclusief dineren met Een brabants tintje (Nederland): Restaurant The Charles verwelkomt levensgenieters
Noord-Brabant in Nederland staat bekend om haar bourgondische inslag en gastvrijheid. Met de komst van The Charles, onder leiding van sterrenchef Alain Alders, krijgt deze provincie er een…
Share
De Zeeuwse Oester: een nieuw seizoen vol smaak en innovatie
De herfst markeert niet alleen de komst van koelere temperaturen en vallende bladeren, maar ook de komst van een culinair hoogtepunt: de Zeeuwse oester. Yerseke, het kloppend hart van de…
Share
Een Nieuwe Cocktailrevolutie: Neuhaus’ Chocolade Delicatessen
Er zijn enkele dingen in de wereld die eeuwig iconisch blijven, zoals de Belgische praline. Neuhaus, de pionier achter deze Belgische heerlijkheid, brengt een baanbrekende twist met de…
Share
Verticale Proeverij in het Hart van Brussel: De gastronomische kwaliteiten van Château Petit Village wijnen ten volle uitgespeeld bij bij La Villa Lorraine
Brussel, 07/09/2023 – In het hart van de Belgische hoofdstad vond een uitzonderlijke proeverij plaats in het tweesterrenrestaurant La Villa Lorraine, onder leiding van sterrenchef Yves…
Share
Zappaz in Leuven: Creativiteit en innovatie op het Bord
Een reflectie op de unieke culinaire reis van chef Seppe Dezuere LEUVEN – Seppe Dezuere, eigenaar en chef van Restaurant Zappaz, is een culinaire ontdekkingsreiziger. Beginnend in de…
Share
De glinsterende pracht van Glasgow: al fietsend door de luxe bij de wereldkampioenschappen wielrennen
Terwijl de banden van professionele wielrenners zich beginnen af te tekenen op de legendarische kasseien van Glasgow, maakt de stad zich op voor een dubbele show – niet alleen als…
Share
Anju, de smaak van Korea in Brussel
De Koreaanse keuken wint vandaag steeds meer terrein bij liefhebbers van Aziatische restaurants. Een mooi voorbeeld is Anju in het Brusselse Sint-Gillis, sinds enkele maanden de place to be…
Share
Restaurant Review: De Bakermat (1* Ninove, Belgium), Een proeverij van moderne verfijning en klassiek vakmanschap
Gelegen aan de drukke Leopoldlaan in Ninove, is De Bakermat een oase van rust. Het prachtige pand is volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een modern, strak interieur, dat zowel rustgevend…
Share
Rombouts viert tien jaar koningschap van Filip en Mathilde met Koninklijke Goudmerk Koffie
Ter viering van het tienjarig koningschap van Koning Filip en Koningin Mathilde lanceert het Belgische koffiemerk Rombouts, als hofleverancier, een speciale editie van hun populairste koffie,…
Share
Restaurant review: De verleidelijke reis naar Restaurant Dante (Haacht)
Op een stralende zomerdag, aan het begin van het zomerverlof, besloten we ons te wagen aan een culinaire ontdekkingsreis. Hoewel de toegangswegen naar restaurant Dante parallel lopen met de…
Share
Zinderende Zomer: SodaStream en Lipton lanceren nieuwe verfrissende smaken!
Met de zomer in volle gang introduceert SodaStream, het grootste bruiswatermerk ter wereld, twee verfrissende nieuwkomers in hun assortiment. In samenwerking met Lipton Ice Tea, België’s…
Share
Herontdekking van “The Chick” (Mechelen, België): Een diepgaande duik in de culinaire parels binnen de muren van een historische pand in Mechelen
De liefde voor gastronomie, een hechte vriendschap en een gezamenlijke droom; dat waren de ingrediënten voor het ontstaan van Restaurant The Chick in Mechelen. Deze culinaire parel is het…
Share
Een betoverend verblijf in Hotel Franq: luxe en gastronomie in het hart van Antwerpen
Bij aankomst in Boetiek Hotel Franq, onderdeel van de prestigieuze Relais & Châteaux groep, werden we meteen verwelkomd door de persoonlijke en op-maat-gemaakte service die het hotel zijn…
Share
L’Amandier (Rixensart, België): Een hemels toevluchtsoord van culinaire passie en slapen in stijl
Ervaar de exquise culinaire reis en harmonieuze overnachting, ondersteund door een groene filosofie In een idyllisch groen domein in Rixensart staat een statig kasteelachtig pand, dat het…
Share
Een culinaire parel in Eigenbrakel: Restaurant Philippe Meyers
Bij het binnenstappen van restaurant Philippe Meyers in Eigenbrakel werden we meteen verwelkomd door de gastvrije Valérie Meyers. Het designinterieur van het restaurant weerspiegelt de…
Share
Geniet van Hemelse Momenten met Neuhaus’ Belgian Chocolate Moments-collectie
In ons drukke leven zijn er van die kleine momenten waarop we snakken naar een beetje genot. Een smakelijk tussendoortje dat onze smaakpapillen streelt en ons even laat wegdromen. Gelukkig…
Share
IBIZA GUIDE 2023 // Wat te doen, waar te eten, waar te slapen
Het weer zit tegen maar hé, een reden te meer om te denken aan een fast trip naar een zonnnig eiland, niet? Ibiza, gelegen in de Middellandse Zee, is een van de meest populaire bestemmingen…
Share
Maak kennis met de high tea-hemel: Rombouts’ luxueuze thee-assortiment
Met de kroning van King Charles op zaterdag in het vooruitzicht, is het hoog tijd om je koninklijke theevoorraad op peil te brengen. En wat is er beter dan het gloednieuwe premium…
Share
Jubileumeditie van Antwerpen Proeft trakteert culinaire liefhebbers op een vierdaags festijn met sterrenkoks en smaakvolle ontdekkingen
Antwerpen Proeft, het gerenommeerde culinaire festival, staat klaar om zijn 15de jubileumeditie te vieren. Van 18 mei (Hemelvaart) tot 21 mei komen foodies en bourgondiërs uit heel het land…
Share