In de nabijheid van de Brusselse ring, waar men in België al eens durft vertoeven tijdens de ‘office hours’, is het vaak speuren met een vergrootglas naar een lekker en klassevol restaurant voor een goede business lunch. Op een boogscheut van die ring, ontdekten wij recent ‘Restaurant Michel’. Een zaak die zich de laatste 20 jaar heeft opgewerkt tot een gevestigde culinaire waarde. Het werd een zeer fijne ontdekking…
Onze wagen staat netjes geparkeerd in de ruime en gratis parking tegenover het restaurant. Op zich al een rariteit in de Brusselse contreien. Maar wel een voordeel voor de soms gehaaste zakenman of de de vriendenkring die geen stress wil. Met een brede boog zwiert de deur open van deze mooie klassieke villa. We worden meteen hartelijk ontvangen door Lily, de vrouw van chef Robert Van Landeghem. Hier voel je jou meteen thuis en dat gevoel wordt ook gecreëerd als het restaurantgedeelte betreedt. Het decor is klassevol maar tegelijk warm aangekleed. Chef Robert geeft ons op enthousiaste manier uitleg over de architecturale ingrepen en finesses van het pand.





Perfecte symbiose van ervaring en jong geweld

Eens we aan de maaltijd beginnen ontdekken we dat deze finesses helemaal worden doorgetrokken in het menu. De chef heeft in de keuken ondertussen de hulp gekregen van zijn zoon en de symbiose van dit duo levert een prachtige keuken op: alle klassieke bereidingen worden tot in de puntjes beheerst maar tegelijk kreeg de keuken onder impuls van de zoon er een moderne twist mee!


We begonnen de lunch met een rits heerlijke hapjes die één voor één met enorm veel zorg waren bereid: Flan van kreeft met chili krokant, Espresso van wilde champignons, Limousin rundstartaar en Pens op oude wijze met spicy ananas. Schitterend! Dit zette alvast de toon voor een prachtige voortzetting.



Beheersing van de gerechten met mooie winepairings
In het voorgerecht werd een superlekker combinatie geserveerd van zeetong met langoustines met matelote groenten,bottarga,bieslook. Een tongstrelend gerecht dat ook nog eens begeleid werd met een lekkere witte wijn van Macon-Uchizy. Deze wijn uit Bourgogne is afkomstig van de familie Talmard maar is een signatuur van de dochter die samen met haar man deze cuvée op de markt heeft gebracht. De wijn toont genoeg vettigheid maar tegelijk mooi op het fruit met een markante lange finale. Een top pairing waarvoor hulde!


We stonden na dit super lekkere voorgerecht al te trappelen om het hoofdgerecht aan te vatten. Het dupo chefs had voor ons ditmaal Kalfszwezeriken ‘minute’ — edamame,andijvie,ponzu in petto. De zwezeriken waren heel lekker krokant gebakken en de groenten waren in een ruime portie aanwezig. Prachtig in zijn eenvoud.

Om de middag helemaal geslaagd af te ronden toverde gastvrouw Lily een zalige zelfgedraaide Dame Blanche op tafel. Oké het is een klassieke bereiding maar we worden altijd enthousiast als deze helemaal huisgemaakt afgedraaid wordt. Uiteraard ontbrak ook de heerlijke warme chocoladesaus niet. Deze Dame Blanche komt geheid in onze top 10 Dame Blanche bereidingen in België.



Het was in ieder geval een sublieme afsluiter van een zeer lekkere lunch bij dit toprestaurant dat overigens recent terecht bekroond werd met 15,5/20 (half punt meer dan vorig jaar) in Gault Millau!
Praktisch:
Adres: Alfons Gossetlaan 31, 1702 Dilbeek
Website: https://restaurant-michel.business.site/