Wat als … je pralines en champagne op een perfecte wijze combineert? Dan ontstaat er een bruisende smaakexplosie die chocoladeliefhebbers, champagnekenners én fijnproevers tout court van hun sokken blaast! De uitvinder van de Belgische praline, Neuhaus, ontwikkelde samen met Gault & Millau en topsommelier Yanick Dehandschutter een nieuwe Pairing Collection met vier exquise pralines die perfect passen bij een glas champagne.
De zoektocht naar verrassende innovaties en nieuwe smaken: het is de rode draad in de geschiedenis van Neuhaus. Meer dan een eeuw geleden vond Jean Neuhaus Jr. zo de Belgische praline uit. De voorbije jaren ontwikkelde Neuhaus al een selectie pralines die harmoniëren met koffie en met wijn. Dit najaar verrassen de Maîtres Chocolatiers met een derde, originele Pairing Collection van pralines en champagne: twee delicatessen met een complex smaakprofiel dat elkaar aanvult én versterkt.

In een creatieve bubbel met een topsommelier
Met alle corona-bubbels zou je de geneugten van échte bubbels bijna vergeten. Dankzij Neuhaus krijgt de sprankelende smaaksensatie dit najaar een nieuwe dimensie. De Maîtres Chocolatiers werkten samen met Yanick Dehandschutter, Gault & Millau Sommelier van het Jaar, om de perfecte pralines bij vier verschillende types champagne te creëren.
Gastronomie, wijn en champagne hebben geen geheimen voor Dehandschutter. Hij groeide op in het restaurant van z’n ouders, Sir Kwinten in Lennik, en staat er vandaag zelf aan het roer samen met chef Glenn Verhasselt. Het restaurant kreeg in 2020 een eerste Michelinster. Uitzonderlijke wijn- en champagnepairings zijn dé sterkte van Sir Kwinten. Geen betere partner dus om de Pairing Collection – Sparkling Edition vorm – of vooral smaak! – te geven.
Neuhaus ging voor de Pairing Collection ook in zee met het zeer gerenommeerde champagemerk Bollinger. De prestigieuze champagne van dit huis heeft een uitgesproken karakter en eigenheid: dé ideale match met de Neuhaus-pralines! Bollinger Special Cuvée zal samen met de Pairing Collection te koop zijn in de Neuhaus-boetieks.
Vier pralines, vier types champagne
Net zoals bij wijn zijn er ook verschillende types champagne die elk hun eigen karakter en smaakprofiel hebben. Neuhaus ontwikkelde vier pralines op maat van (extra-)brut, demi-sec, rosé en millésimé champagne.

Praktisch:
Ontdek de Pairing Collection – Sparkling Edition vanaf 1/11/2020 in de Neuhaus boutieks en via de webshop voor €28,50.