Vandaag vond in Bergen de Michelin verkiezing plaats. Het verzamelde gild van Belgische topchefs kijkt altijd met veel spanning uit naar de nieuwe quoteringen. De gids bedeelde België alvast rijkelijk met zowaar 14 nieuwe éénsterrenrestaurants en…1 nieuw twee sterrenrestaurant: Bozar!
Chef van dienst is Karen Torosyan is een chef-kok van Armeense afkomst die opgroeide in België en al op jonge leeftijd een passie had voor koken. Na zijn opleiding aan de hotelschool in Brussel werkte hij bij verschillende gerenommeerde restaurants, waaronder Chalet de la Forêt en La Paix. Maar zijn allereerste kans kreeg hij bij de gerenommeerde chef Bruneau, alwaar de passie voor de klassieke keuken ontstond. Hij zou samen met David Martin, zijn ‘culinaire pleegvader’ zijn grote inspiratiebron en mentor worden!

In 2014 opende hij zijn eigen restaurant, Bozar Brasserie, en in 2016 opende hij Bozar Restaurant in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel. Het jaar erop viel er al meteen een eerste ster in de bus…het werd de weg naar alleen maar meer culinaire glorie met onder andere een 17/20 in Gault Millau.
De weg naar de verfijning loopt ook via de prachtige architectuur
Bozar Restaurant is een modern, verfijnd restaurant dat gerechten serveert die geïnspireerd zijn op de Franse keuken, maar met een moderne twist. Het restaurant is gelegen in het Paleis voor Schone Kunsten, een van de meest iconische gebouwen van Brussel, en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende park. Het interieur van het restaurant is strak en modern, met hoge plafonds en grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht.

Meester van de klassieke bereidingen, koning van de pate en croute
Karen Torosyan staat bekend om zijn creatieve en inventieve gerechten, die hij bereidt met de beste ingrediënten van lokale producenten en leveranciers. Hij gebruikt vaak ongebruikelijke ingrediënten en kruiden om unieke smaken en texturen te creëren.
De chef verwierf nationale en internationale faam met zijn iconische klassieke bereidingen zoals paté en croûte. Zelf hadden we al meermaals de eer en het genoegen om hiervan te genieten en het dient gezegd: het vakwerk vertaalt zich als een smaakbom!


Bozar Restaurant heeft dan verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder een Michelin-ster in 2017. 5 jaar later doet de Karen dit kunstje nog eens over. Hij was daarmee vandaag het enige nieuwe restaurant met twee sterren in het theater in Bergen . Een innige omhelzing met zijn mentor en leermeester David Martin zorgde voor een erg emotioneel moment op het podium. Niet in het minst bij Karen zelf. De leerling heeft nu echt zijn voet naast de meester gezet!