De Koreaanse keuken wint vandaag steeds meer terrein bij liefhebbers van Aziatische restaurants. Een mooi voorbeeld is Anju in het Brusselse Sint-Gillis, sinds enkele maanden de place to be voor foodlovers en fans van de Koreaanse culinaire cultuur. Niemand minder dan tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van L’Air du temps tekende het menu. Reden te meer voor PureDeluxe om naar het Loixplein in Sint-Gillis af te zakken voor een Koreaanse lunch.
Koreaanse dorstlessers
De drankenkaart is al meteen een schot in de roos, met opties die je misschien niet meteen kan thuisbrengen, maar die wel onze nieuwsgierigheid prikkelen: cheongju is een Koreaanse rijstwijn, makgeolli is een eerder melkachtige zoet-bittere rijstwijn. We proeven om de eerste dorst te lessen van de frisse huisbereide Koreaanse iced-tea. Uiteraard kan je hier ook een lekker wijntje van ons continent scoren. Voor wie wil gaan voor een non-alcoholische experience is bij Anju aan het juiste adres. Chef Degeimbre schenkt hier zijn eigen creatie Osan, een unieke non-alcoholische drank op basis van biologische ingredienten. De Osan op basis van rode bieten en rode bessen smaakt het best in combinatie met gegrild vlees, de eerder frisse variatie op basis van basilicum matcht heerlijk bij gegrilde vis.




To share or not to share?
Wie zijn of haar lievelingsgerecht toch liever helemaal zelf verorbert met de metalen chopsticks zal snel merken dat er altijd wel interesse is aan de overkant van de tafel om toch even een graantje mee te pikken. Geen probleem, bijna alle gerechten kan je perfect delen. Uiteraard zijn alle recepten Koreaans, maar de meeste producten worden lokaal aangekocht, een filosofie die Degeimbre ook verdedigt met zijn creaties in L’Air du Temps in Liernu. Proef zeker van de Koreaanse pannenkoekjes of ga voor de overheerlijke stir-fried octopus met seizoensgroenten. Wedden dat je na één hap van de traditionele kimchi, de gefermenteerde kool en groenten, meteen verkocht bent? Een niet te missen hoofdgerecht is de gegrilde makreel met een marinade van tomaten en het malse gemarineerde rundsvlees is ook niet te versmaden. Natuurlijk wordt alles geserveerd met extra groenten, rijst en verse shiso, een muntachtig blad met een verslavend aroma.




Seventies met een Koreaanse twist
Niet alleen de uitzonderlijke smaken en texturen doen je meteen wegdromen van een verre reis, ook de totaal-ervaring is de moeite waard. Chef Degeimbre haalt met Anju zijn roots naar Brussel. Het interieur heeft een enorm filmisch haast seventies karakter, met tal van foto’s, kunstwerken en grappige Koreaanse cartoons, zelfs tot in het kleinste kamertje. Let ook op het unieke servies van keramiekkunstenares Juana Kelsey, een geslaagde keuze om de gerechten van de toch wel vrij beperkte kaart in stijl te presenteren. Wie bij mooi weer een aperitiefje of nadien nog een thee wil nuttigen, kan eventueel plaatsnemen op de schattige rode krukjes op het straatterras. En dat deden we, met een lekkere, zoete Koreaanse gemberthee, op basis van een honingachtige gelei met gekonfijte gember, geïmporteerd uit Korea door Victor de Roseaux, manager van Anju. Een fijne Aziatische ervaring hoeft dus duidelijk niet altijd te eindigen met een fortune cookie en een rare spreuk.
Ben je op zoek naar extra food inspiratie, bezoek dan zeker onze PureFood pagina!
Praktisch
Adres: Bronstraat 73, 1060 Sint-Gillis
woensdag | 12:00–14:00, 18:30–21:30 |
donderdag | 12:00–14:00, 18:30–21:30 |
vrijdag | 12:00–14:00, 18:30–21:30 |
zaterdag | 12:00–14:00, 18:30–21:30 |
zondag | Gesloten |
maandag | Gesloten |
dinsdag | 12:00–14:00, 18:30–21:30 |