Food makes you feel good! Helaas is tijdens deze donkere dagen het gemis naar een restaurant bezoek groter dan anders maar daar vonden wij iets op. Breng met deze take-away hotspots de gastronomische beleving naar jouw eetkamer.
1. KOKSIJDE – WILLEM HIELE – BISQUE
Ooit begon hij met een achtkoppige gastentafel in een vissershuis gelegen in Oostduinkerke. Drie jaar geleden openden Willem Hiele samen met zijn vrouw Shannah hun droom restaurant Zeebroek in zijn ouderlijk huis te Koksijde dat dateert uit 1832. De Noordzee loopt door het bloed van deze rasechte West-Vlaming. De specialiteit van deze ruwe bolster is zijn garnalen bisque, een vissoep op basis Noordzeegarnalen gevangen en geleverd door de paardenvisser enkele kilometers verder op. Hiele vindt zijn inspiratie terug in de achtertuin waar hij zijn eigen groenten kweekt en vis bereid op open vuren. Al graaiend door de kookboeken van zijn grootooms wist hij zijn menu op punt te zetten.

Ieder weekend (vrij, za, zo) organiseert deze Noordzee chef een markt in zijn tuin genaamd “Boetiek Raphaël”. Hier kan je terecht voor de meeste verse groenten, brood, biologische wijn, wild, pizza’s en uiteraard zijn befaamde garnalen bisque.

Tover je graag zelf de Noordzee op je bord dan kan dat met behulp van Hiele zijn meest recent boek “Zeevuur/Seafire”. Tijdens dit intuïtief avontuur leer je de knepen van de authentieke Noordzee keuken. Een ideaal geschenk om op jouw kerstlijstje te plaatsen

Alle info voor het afhalen van de foodboxen of leuke cadeautjes van Willem Hiele vindt U hier: https://restaurant.willemhiele.be/
2. ANTWERPEN – LEWIS – KRAAMPJES
In het hartje van Antwerpen vlakbij het Museum Van Schone Kunsten ligt Lewis. Dit pure en ruwe karakteristieke restaurant wordt gerund door chef-kok Thomas Snijders. In niet corona tijden zou je kunnen genieten van een bruut interieur afgewerkt met rode neon, een knipoog naar het voorheen zijnde rendez-voushotel. Nu brengt Chef Snijders de ambiance naar de klanten met een wekelijks eetkraam. De on the go take-out kan gaan van smoutebollen tot pita, tot fish and chips. Vergis je niet, zelfs met deze simple fast food weet de Lewis-chef je te verrassen. Mocht je niet genoeg krijgen van deze culinair trip, kan je nog steeds kiezen uit de volwaardige menu met hoofdgerechten.


Alle info & bestellen bij de take-away van Lewis Antwerpen vindt je hier: https://lewis-antwerp.be/
3. KNOKKE – BLANCO – MEXICAANS
Had jij tijdens dit najaar toch liever de regen en de winterkost ingeruild voor de Mexicaanse zon, dan is dit jouw kans. Chef David Cantré en creatief brein Céline Buysse wisten de Tulum-vibes op punt te zetten in hun Restaurant Blanco. Ook zij gingen origineel aan de slag en stelden een take-away menu samen met daarop taco’s voor ieder wat wils. Via de QR-code op de bijbehorende menukaart vind je een muziek afspeellijst terug met Blanco-tunes om de Zuiderse sfeer naar jouw living te brengen. Dit gecombineerd met een natuurlijke wijn, een lokaal bier of een cocktail is het begin van een onvergetelijke avond.


Alle info voor de Mexicaanse take-away met een twist van Blanco vindt je hier: https://www.blanco-knokke.be/
4. ANTWERPEN – LE PRISTINE – SERGIO HERMAN
Een take-out pizza of pasta, of toch liever de hele culinaire beleving in een foodbox? Bij “Le Pristine” is het beide mogelijk. Dit Italiaanse restaurant werd door sterrenchef Sergio Herman enkele maanden geleden op de kaart gezet. En het schoot na 8 maanden opening meteen door naar een zeer straffe 16/20 in Gault Millau. Met de “Le Pristine Box: The Weekends” mag het net dat tikkeltje meer zijn. Je wordt verwend met een vier-gangenmenu bestaande uit culinair hoogstaande producten als oesters, kaviaar, krab, burrata en truffel. Het restaurant is dan wel gelegen in Antwerpen toch kan je de boxen ophalen op verschillende punten in Vlaanderen.


Alle info om het lekkers van het nieuwe concept van Sergio bij jou thuis te halen, vindt je hier: https://www.lepristine.com/
5. MECHELEN – MAGMA – ORGANISCH
Wie zijn goede voornemens voor de feestdagen al eens wil inoefenen, is bij Magma aan het juiste adres. Sterrenchef Maarten Van Essche en Chef Jules Colruyt gaan in hun keuken aan de slag met maar liefst 95 procent organische producten. Daarenboven streven ze naar een zero-waste lifestyle. Dit vertaalt zich ook in hun take-away concept. De selfmade producten als wilde fazant, gesmolten duroc en soep van gepofte pompoen wordt meegeven in glazen bokalen die te hergebruiken zijn. Eco friendly en overheerlijk, dan is Magma the way to go!

Alle info voor de heerlijke Mechelse take away, vindt U hier: https://www.magma.be/
Hef het glas, eet lekker, kruip binnen je bubbel gezellig bij elkaar aan. Kortom keuze genoeg en een goed excuus om de horeca en jezelf een hart onder de riem te steken.