Vandaag werden in het charmante Bergen voor de tweede maal op rij de Michelinsterren uitgereikt. Voor de chefs is het altijd een spannend moment. Sommigen vrezen een ster te verliezen, anderen drijven op hoop om een culinair trapje hoger te zetten. Het werd een middag vol verrassingen met als kers op de taart, een gloednieuw driesterrenrestaurant voor België: Boury te Roeselare
Het verwachte onverwachte: de nieuwe 3 sterren heet Boury
Wie bij de naam van Tim Boury uit de lucht komt gevallen, heeft de afgelopen jaren onder een steen in Kalahari gelegen. De West-Vlaamse chef, die zijn opleiding genoot bij o.a. Sergio Herman, had tot vandaag al een prachtig culinair parcours bij elkaar gekookt met o.a. een titel van Chef van het jaar bij Gault Millau 2017 en de eerste Michelinsterren die snel vielen. Vandaag zette hij en zijn team de kroon op het, ongetwijfelde harde, werk. 3 Sterren voor Roeselare. En helemaal verdiend. Wij brachten al eerder verschillende bezoeken aan Boury en waren telkens onder de indruk van de ontvangst, de kwaliteit van de gebruikte producten en manier waarop Tim en zijn team deze omtoveren tot topgerechten. U kan onze laatste review van 2020 net voor de lockdown er hier op nalezen: https://puredeluxe.be/boury-roeselare/








Bruxelles, Bruxelles je t’aime
De grote afwezige dit jaar op de verkiezing was de Brusselse Horeca. Niet alleen viel het verlies van een ster te betreuren bij Comme Chez Soi, tegelijk viel de ongelofelijke afwezigheid op van Brusselse zaken die een nieuwe ster wisten weg te kapen. Niet dat er in de hoofdstad niet goed gekookt wordt, wel integendeel. Gelukkig kon men rekenen op the one and only Yves Mattagne. Na een schitterend parcours in Sea Grill, behaalt hij zijn tweede ster voor La Villa Lorraine. In ieder geval heeft de Brusselse horeca jeugd een godfather om U tegen te zeggen. Wij zouden zeggen: doe er uw profijt mee!

Usual suspects in een nieuw jasje en nieuwe vis in de Vijver
De oerkreet van de dag kwam ongetwijfeld uit de longen van Thijs Vervloet van Colette De Vijvers met het behalen van hun tweede ster. Eindelijk wat positief nieuws uit Averbode na het stikstof verhaal! Vervloet barst van ambitie en probeert voor zichzelf en het team de lat steeds hoger te leggen. Met resultaat!
Tot slot viel de tweede ster van Hertog Jan ‘new version’ op. Het topduo Gert De Mangeleer en Joachim Boudens vond zichzelf opnieuw uit in The Botanic Sanctuary. Meet Hertog Jan topclass in een veel intiemer format op een unieke locatie. Deze durf werd door Michelin beloond met twee sterren amper 6 maand na opening!

Wil U op de hoogte blijven van meer culinaire tips, volg dan zeker onze Purefood pagina!