De aankondiging dat de Michelinsterren dit jaar door Corona later worden uitgedeeld, laat mening gastronoom triest achter. Het is echter niets anders in dit aparte jaar. Het is dus nog even wachten vooraleer we weten of Tim Boury doorstoomt naar zijn derde ster. Wij blikken graag nog eens terug op ons bezoek.
Leest U even mee: eerste Michelin ster in 2011, Gault Millau jonge topchef 2014, Gault-Millau Chef van het jaar in 2016 en nu twee weken geleden een tweede Michelin ster. Adelbrieven om achterover van te vallen. Boury is duidelijk dé rising star van de Belgische gastronomie. Boury leerde de stiel als souschef van Sergio Herman (http://www.sergioherman.com/home.php/). Er zijn slechtere leermeesters te bedenken. Idem voor zijn bevallige vrouw en maître Inge Waeles die de knepen van het vak leerde bij die andere Godfather, Peter Goossens (Hof Van Cleve: https://www.hofvancleve.com/nl/). Zoveel talent samen in 1 powerkoppel: wow!

Aangekomen in Roeselare, worden we verwelkomd in een prachtig pand: een gerenoveerde villa, met op het gelijkvloers het lichtrijke restaurant. Op de verdieping bevinden zich enkele prachtig ingerichte kamers, mocht je zin hebben om bij Boury te overnachten. Wij krijgen een tafeltje met zicht op de tuin alwaar een knisperend buitenvuur voor de nodige gezelligheid zorgt. Voor de indrukwekkende buitenbar en tuin moeten we zeker in de zomer terugkomen. Ons tafeltje biedt bovendien zicht op de keukenbrigade die achter een indrukwekkend glas hun kunstjes opvoeren.

Zowel de keuken- als het zaalteam zijn feilloos op elkaar ingespeeld. Alles wordt hyper strak geregisseerd vanuit de keuken- controlekamer door een ijzig koel ogende Boury. Maar hij heeft zijn team wel in de knip. Wij gingen voor de culinaire Boury wandeling van 6 gangen met bijpassende wijnen. Sympathiek vonden wij dat je ook per glas kan meedrinken. Mijn tafelgenoot kon het zo bij 3 glazen houden zonder de hele wijn formule te moeten betalen. Betaalbaarheid is trouwens geen loos woord bij Boury. Voor de 6 ganger tel je 125 euro neer. Zeker een correcte prijs voor dit feest!

De opener was al meteen raak: een prachtige oester met kaviaar Royal Heritage (http://www.imperialheritage.com/). Subliem in zijn eenvoud. Feilloos opgevolgd door een perfecte zeebaars met hand gepelde garnalen. Topper nummer 2. Doelpunt 3 én 4 worden gemaakt door een twee bereidingen van coquilles. De eerst rauw, de tweede aangebakken in hazelnootboter en peterseliewortel. Tim kookt ook enorm graag naar de seizoen. Dat bewijst zijn prachtige herfst risotto van cèpes. Met extra blokje hout op het tuinvuur en een prachtig glas rode wijn in de hand, werd dit een prachtig herfsttafereeltje. De boswandeling wordt compleet gemaakt door de prachtige hinderug en zijn garnituren! Voor de aanstomende kaaskar passen we, hoewel verleidelijk. Maar verleidelijk zijn ook de twee prachtige afsluitende desserts. Eentje met genoeg zurigheid en fraîcheur door de mandarijn en de yuzu. En eentje om zoet af te ronden met een prachtige combinatie tussen karamel en kokosroom.

Conclusie:
Zwier, elegantie, flair, finesse in het bord: Boury maakt het allemaal waar. Wie op Unibet kan inzetten op de derde Michelinster van Tim: niet aarzelen. Die komt er. Go on that way Tim & Inge!
Praktisch:
Lunch & Dinner:
Adres: Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare
Reserveren: https://www.restaurantboury.be/
Openingsuren:
dinsdag | 12:00–14:30, 19:00–21:30 |
woensdag | 12:00–14:30, 19:00–21:30 |
donderdag | 12:00–14:30, 19:00–21:30 |
vrijdag | 12:00–14:30, 19:00–21:30 |
zaterdag | 12:00–14:30, 19:00–21:30 |
zondag | Gesloten |
maandag | Gesloten |