Voor de sluiting in 2018 was Barbizon vooral een klassieker in Vlaams-Brabant, een haven van kwaliteit voor de betere trouwfeesten en communiefeesten. Na een grondige transformatie staat de nieuwe Barbizon weer helemaal te blinken op de rand van ons mooiste woud, en hoe! Maak kennis met een magische plek die helemaal up-to-date is en waar de L.A.-vibes op een surrealistische manier matchen met de Bourgondische levensstijl van toen en de culinaire trends van 2023.
De Welriekende Dreef op de rand van het Zoniënwoud, verbindt Overijse met Hoeilaart en scheidt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van het Vlaamse Gewest. Het is de perfecte plek om een stevige boswandeling te combineren met een culinaire avond van formaat. Een Barbizon-experience begint in stijl met de voiturier die je auto parkeert. Het motto “You never get a second chance to make a first impression” heeft het personeel perfect begrepen. Alle gebaren gebeuren in stijl en met de glimlach, van de vestiaire tot de ontmoeting met de maître d’hôtel die tekst en uitleg geeft over de suggesties van de chef. Een vleugje decadentie van weleer én internationale flair, kortom de perfecte ambiance voor levensgenieters en fijnproevers.
Cocktails en champagne
Een avondje Barbizon betekent zien en gezien worden onder een indrukwekkende fresco en tafelen in een kleurrijk decor vanuit de meest comfortabele fauteuils. Deze bestemming vraagt om bubbels. De champagne van het huis is Laurent Perrier, maar ook de kurken van andere notoire ‘Maisons’ ploffen in stijl. Niet alleen de wijnkaart ademt kwaliteit en savoir faire, ook het cocktail-aanbod is indrukwekkend. Toen we een heerlijke Espresso Martini zagen passeren voor een tafel met Amerikaanse klanten, was de toon meteen gezet. Een aanrader is de smoked Negroni of Le jardin de Marie-Rose, een wonderlijke mix van Chartreuse verte, rozemarijnwater, gin, limoensap en Marasquin (een likeur op basis van gebroken kersenpitten). En net zoals je dat zou doen in een trendy restaurant mag die cocktail of mocktail casual blijven staan terwijl het voorgerecht geserveerd wordt.
Belgische producten
De nadruk ligt op Belgische topproducten, maar de Parijse invloed is alomtegenwoordig. Veeleisende foodies die houden van fusion cuisine kunnen hier letterlijk surfen van Oost naar West zonder verpinken. Van de Fines de Claires, de typische ‘plateau’ met zeevruchten tot de gebakken ganzenlever met een chutney van ananas en appels, je waant je hier letterlijk in de betere Parijse brasseries à la Bofinger of een fancy seafood restaurant in San Francisco. Probeer zeker de carpaccio van Black Angus beef of de salade van kreeft, mango en ananas. Ook de hoofdgerechten zijn nooit standaard bereidingen op grootmoeders wijze, er is altijd een verrassende twist, geïnspireerd op de oriëntaalse, Italiaanse of Franse keuken. Vleesliefhebbers zullen meteen de toog met het gerijpt vlees opmerken aan de ingang van de keuken; Holstein, L’Aubrac of La Galice, allemaal binnen hand- en grillbereik van de chef. Ook visliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Een absolute must is de tarbot. Niet alleen de uitmuntende bereiding, ook de royale portie spreekt tot de verbeelding. Nog plaats voor een dessert? De pavlova met pruimen, vijgenconfituur en een mousse van verveine sluit deze ontdekkingsreis perfect af.
Oyster Happy Hour
De Amerikaanse touch vertaalt zich niet alleen naar enkele verdwaalde toeristen of zakenmannen met stijl, ook de rijkelijke porties en zwoele beats op de achtergrond creëren een internationale vibe. Wie trouwens in, april op een woensdagavond landt in hogere Barbizon-sferen kan meteen rekenen op een abundante verrassing. Tussen 18u en 20u is er Oyster Happy Hour. Geen extra cocktail maar wel oesters aan 1euro per stuk. Met dit initiatief wil Barbizon niet alleen de lente vieren, maar ook de indrukwekkende oesterbar in de kijker zetten. Zullen we dan maar meteen de Drève de Bonne Odeur omdopen tot de Drève de Bonheur?
Praktisch:
Barbizon
Drève de Bonne Odeur 95 in Overijse
donderdag | 18:00–02:00 |
vrijdag | 18:00–02:00 |
zaterdag | 18:00–02:00 |
zondag | 18:00–01:00 |
maandag | Gesloten |
dinsdag | Gesloten |
woensdag | 18:00–01:00 |
Menu: restaurant-barbizon.be