Als U, net als ondergetekende, het helemaal gehad heeft met de Antwerpse knip, een prachtig woord voor het openbreken en lamleggen van Antwerpen, maar toch nog wil genieten van heerlijke gastronomische ontdekkingen: rep U allen naar Atelier Maple!

Drie keer zoeken we bedrijvig naar een parkeermeter of een bordje ‘betalend parkeren’. ‘Hi ni menier’, zegt een aardige ‘riverain’. Dat is alvast één van de voordelen die Atelier Maple meepikt, naast de rustige ligging tegenover het Te Boelaerpark. Met een beetje geluk waait de Maple Leaf bij het begin van de herfst zo naar de voordeur. Die voordeur opent de weg naar een prachtig pand: een schitterend oud herenhuis dat in al zijn klasse en grandeur hersteld is. Bij koude wintermaanden zien we ons hier gezellig nestelen!



Vandaag genieten we echter van een prachtige zonnige dag en wacht het schitterende terras op zijn eerste bezoekers. De chef en zijn uiterst bevallige partner-gastvrouw heten ons met veel zwier welkom. Ook van dit terras heeft het jonge dynamische koppel een tuin van Eden gemaakt. Inclusief een welriekende kruidentuin waar Adam maar al te graag wat in gegraaid. Vandaag valt die eer de chef te beurt. Hij gaat prat op een heerlijke en eerlijke productkeuken. Daarin maakt hij gretig gebruik van lokale leveranciers en zijn eigen kruidentuin.
Chef Timothy Tynes heeft ondanks zijn jonge leeftijd (bouwjaar 1987) al heel wat verdienstelijke kilometers op de teller. Zo leerde hij de knepen van het vak in de schaduw van topchefs zoals Sergio Herman en Kobe Desramaults. maar ook hij raakte uitgekeken op het fileleed van de stad en dus stopte hij met zijn laatste missie bij Ga Nord


In het bord laat zich meteen de passie proeven van de chef! De amuses worden verrassend gepresenteerd. Eentje komt met een mini barbecue aan tafel waarmee we onze saté’s zelf kunnen afbakken. Prachtig. In het voorgerecht genieten we van een lekker traag gegaard eitje met girolles. Smaakvol, al hadden we dit nog graag wat afgezet gezien tegen iets hartigs.



Maar de hoofdschotel zorgt dan weer voor vuurwerk in de mond en op het bord. We eten een prachtige combinatie van tarbot met inktvis en kleine Spaanse pastasliertjes (fideua). De smaken van dit gerecht zitten zo juist dat ik hiervoor alleen wil terugkomen. En voor het terras, en voor het pand, en voor de gastvrouw, en voor Timothy. Off course ? Schrijf ons al maar op voor een bezoek aan jullie culinaire winterwandeling! Tot gauw, Puredeluxe!
Praktisch:
Adres: Karel de Preterlei 210, 2140 Antwerpen
Openingstijden:
donderdag | 12:00–14:00, 19:00–21:00 |
vrijdag | 12:00–14:00, 19:00–21:00 |
zaterdag | 19:00–21:00 |
zondag | Gesloten |
maandag | Gesloten |
dinsdag | 12:00–14:00, 19:00–21:00 |
woensdag | 12:00–14:00, 19:00–21:00 |
Telefoon: 0476 68 93 88
Reserveren: https://ateliermaple.be/