Voor Culinaire kenners is de naam Alain Bianchin een naam als een klok. Bij het grote publiek is hij nog niet zo bekend maar lang gaat dat niet meer duren. Sinds 3 jaar bouwt Bianchin aan zijn pareltje in de bosrijke omgeving van Overijse. Wij gingen testen!

Alain Bianchin heeft er ondertussen een prachtig parcours opzitten. 13 jaar lang stond hij te koken aan de zijde van Pascal Devalkeneer in Chalet de la Forêt alwaar ze zich een weg kookten naar 2 Michelinsterren. Daarna koos Bianchin voor een omweg via La Villa Lorraine, ook al zo een Brussels instituut alwaar hij de zaak opnieuw de eerder verloren Michelinster bezorgde. Toen achter Alain de tijd rijp om voor eigen glans en glorie te gaan in een charmant pand in Overijse.


Net aan de Brusselse ring ter hoogte van het Zoniënwoud en dicht bij het Vierarmenkruispunt, heeft Alain een gezellige zaak ingericht dat ongeveer plaats biedt aan 40 personen. Bianchin kiest duidelijk voor een intieme aanpak waardoor hij ook de focus kan leggen op kraakverse producten. Dat werd dan ook meteen duidelijk toen hij een grote verse tonijn voor ons fileerde, terwijl we net nog zijn verfijnde hapjes aan het proeven waren!
We genoten bij Bianchin van zijn zuivere keuken die het product alle eer toe doet. Zalige oesters uit St-Vaas-La Hogue kwamen lekker fris geserveerd op ons bord. In een ander gerechtje werd het een lekkere langoustine, zelden zo een grote en smaakvolle gegeten, tezamen met een heerlijk stukje kreeft. Top. En toen kwam eindelijk die heerlijke vers van de haak komende tonijn op ons bord! Bianchin toverde een pracht van een gerecht op tafel waarin alle combinaties heerlijk smaakten!

Bianchin beheerst als een topmeester zijn gaartijden en smaakcombinaties. Iets wat hij zwierig demonstreerde in eerst de lijnbaars en daarna de gerookte eend. Wat een prachtige schotels!



Conclusie: voor al wie een (relatief) nieuw culinair pareltje wil ontdekken in de Brusselse groene rand en wil genieten van een heerlijke productkeuken op sterrenniveau: Alain Bianchin in Overijse is zeker the place to be. Meer dan een omweg waard naar Overijse!
Praktisch:
Adres: Brusselsesteenweg 663, 3090 Overijse
Openingstijden:
donderdag | 12:00–14:30, 19:00–22:30 |
vrijdag | 12:00–14:30, 19:00–22:30 |
zaterdag | 19:00–22:30 |
zondag | Gesloten |
maandag | Gesloten |
dinsdag | 12:00–14:30, 19:00–22:30 |
woensdag | 12:00–14:30, 19:00–22:30 |
Telefoon: 02 657 67 88
Reserveren:https://nl.alainbianchin.be/