Hidden gems. Wij zijn er bij Puredeluxe dol op. Weg van de platgereden paden. Weg van de drukdoenerij. Het gevaar van hidden gems is natuurlijk dat, hoe meer mensen over de hotspot beginnen te “buzzen”, des te meer dat het plekje niet langer voor jezelf blijft. Het zij zo. Hidden gem Rosch restaurant in Hasselt mag gerust een hotspot worden. Zolang het zijn authentiek karakter niet verliest en wij toch nog af en toe een plekje vinden om aan te schuiven aan zoveel gastvriendelijkheid en gastronomisch plezier in Hasselt.

“It is worth the detour” zou pronken in menige internationale stadsgids. C’est vrai. Het pand van Rosch valt allerminst op in een gezellige zijstraat van de Hasseltse ring. Even diep als hoog, moet je even voorbij de toog om tot aan de zitplekken te geraken. De voltallige 11 van KRC Genk met trainer kunnen er net binnen. En dan zal het al spannend worden om extra gasten te ontvangen. Maar net deze intimiteit blijkt het sleutelwoord in het concept van Rosch. De payroll van de zaak is flink uitgedund met naast de twee eigenaar slecht 1 keuken/afwashulp. Het powerduo Glenn Ross en Nicole Schellekens hebben echter energie genoeg om heel de Luminus arena te verlichten. Glenn en Nicole leerden elkaar in ‘de stiel’ kennen bij Peter Goossens om daarna voor een buitenlands avontuur te kiezen in de Australische vestiging van The Fat Duck.


In Hasselt gaan ze echter voor een rechttoe, rechtaan aanpak. Kiezen door je uit een handvol gerechten in de voor-, hoofd-, en nagerechten. Geen voorgekauwd menu dus, maar zelf aan de bak met hopelijk de juiste combo’s. Geen nood, de supervriendelijke Nicole gidst jou wel vlotjes doorheen het uitnodigende menu.
Alles gerechtjes die op tafel kwamen waren van een verbluffende eenvoud maar tevens regelrechte smaakbommetjes. De karnemelkstampers met grijze garnaal (jawel, handgepeld) met kwartelei versmolt in de mond. In het voorgerecht toonde de chef dan weer dat hij de juiste zuurtegraad in de gerechten naar boven weet te halen: de gerookte paling stond hier prachtig tegenover de oester met vichysoisse. In het hoofdgerecht werd een prachtige roggevleugel geserveerd ‘à l’ancienne’. Lees: met de juiste beurre blanc en kappertjes. Zeker weten dat Peter Goossens hem deze classics perfect heeft leren bereiden. Afsluiten deden we met Fairybread ‘Rosch’: een prachtig signatuur dessertje met mango en popcorn.




Conclusie: Zo, ‘the word is out’, Rosch is één van onze favorieten wanneer we in of rond Hasselt toeven. Lieve gasten, laat af en toe nog een tafeltje over voor ons. En Glenn en Nicole: keep up the good work. Die titel van beste restaurant concept door Venuez was dan toch geen toevalstreffer!
Praktisch:
Adres: Dorpsstraat 34, 3500 Hasselt
Openingstijden:
donderdag | 12:00–13:15, 19:00–21:00 |
vrijdag | 12:00–13:15, 19:00–21:00 |
zaterdag | Gesloten |
zondag | Gesloten |
maandag | 19:00–21:00 |
dinsdag | 12:00–13:15, 19:00–21:00 |
woensdag | 12:00–13:15, 19:00–21:00 |
Telefoon: 011 18 27 93
Reserveren: https://wwc.resengo.com/rosch_bvba_hasselt