Op een mooie avond in hartje Antwerpen, hadden we opnieuw afspraak in één van onze favoriete wijn restaurants in Antwerpen en bij uitbreiding in België. Een paar jaar geleden waren we hier al eens super lekker komen tafelen. Maar het was veel te lang geleden dat we hier nog langs kwamen. En onze revisit hebben wij ons niet beklaagd.

Bij ons eerste bezoek was het restaurant nog in handen van William Wouters. Wouters was of is Belgische top in de sommelier wereld. Hij was recentelijk ook nog te zien in het programma Culinaire Speurneuzen op Vier. In dat programma trokken verschillende Horeca-toppers op zoek naar culinair genot in het buitenland. Wouters bleek al enige tijd de liefde te hebben gevonden in Portugal. Zowel voor vrouw als wijnmaakster. Na een bloeiende carrière in de Antwerpse horeca, zocht hij mid 2015 toch de Portugese zon op. Maar Wouters liet met Pazzo een prachtige erfenis achter én een top team.
Pazzo is een pracht van een intimistisch restaurant met gezellige verlichting en een twintigtal tafeltjes. Bij het binnenkomen word je meteen meegezogen in het wijnverhaal. De uitnodigende en uitgebreide wijnkast laat het beste vermoeden. De gastvrouw van dienst vraag ons vriendelijk of we zin hebben om eerst een glaasje te drinken in de wijnbar boven. Daar worden op de eerste verdieping lekkere tapas klaar gemaakt, geserveerd met het betere glas. Die wijnbar komen we later nog wel eens checken, dachten we. Wij willen vooral weten of Chef Ingrid Neven, Lady Chef of the year 2010 en meesterkok van België in 2011, nog steeds tot de culinaire top behoort…

Maar eerst verdwalen we graag met onze gedachten door de fijne wijnkaart. Dit is een wijnrestaurant dat zijn naam waar maakt. Niet alleen is de kaart uitgebreid en gestoffeerd met wijnen uit alle windrichtingen, men kent er ook zijn klassiekers. En, altijd leuk, een grote keuzen aan wijnen per glas. Mijn tafelgenoot en ik hebben die avond besloten om voor die andere specialiteit te gaan: heerlijke truffelgerechten. Wat past er dan beter dan te kiezen voor Piemontese wijnen. We zagen en dronken schitterende Barbera d’Asti en Barolo!


Op naar het culinaire genot dan. De maître suggereerde ons enkele gerechtjes buiten de kaart om. Ikzelf liet mij verleiden door een Oosterse tartaar. Deze kwam prachtig fijn handgesneden met een lekker pindasausje en zuurtjes. Schitterende opener. In het hoofdgerecht smulde mijn tafelgenoot van een heerlijke risotto met truffel. Deze werd gemaakt volgens de regels van de kunst. Ikzelf besloot om voor verse pasta met truffelroom te gaan. We werden allebei verwend met stevig wat extra geraspte truffel over onze gerechtjes. La Dolce Italia was in onze gedachten niet veraf. Sei un po Pazzo? Perche no!
Praktisch:
Adres: Oudeleeuwenrui 12, 2000 Antwerpen
Openingstijden:
vrijdag | 12:00–14:30, 18:00–01:00 |
zaterdag | Gesloten |
zondag | Gesloten |
maandag | 12:00–14:30, 18:00–01:00 |
dinsdag | 12:00–14:30, 18:00–01:00 |
woensdag | 12:00–14:30, 18:00–01:00 |
donderdag | 12:00–14:30, 18:00–01:00 |
Telefoon: 03 232 86 82
Reserveren: https://pazzo.be/