Een paar weken geleden was het eindelijk zo ver: dé top degustatie van een prachtige reeks van The Macallan whiskies. Naar aanleiding van de Puredeluxe wedstrijd, werden 4 koppels uitgenodigd op een prachtige avond in Knokke, in L’Hôtel Lugano. Het zou een onvergetelijke avond worden…


In ons magazine brachten we al eerder het verhaal en de geschiedenis van dit prachtige en prestigieuze Schotse whisky merk.
Wij zijn bij Puredeluxe al langer fan van de whisky’s van The Macallan. Dat heeft uiteraard alles te maken met de manier waarop deze exclusieve whisky’s tot stand komen. Naast de River Spey in Schotland, wordt er met heel veel vakmanschap, de juiste ingrediënten en de geduldige lagering op top houten vaten aan de whisky gewerkt. We kunnen er uren over vertellen maar uiteindelijk is niets beter dan het natuurlijk te proeven. En dat gingen we die avond doen!
Out-of-the-box thinking met The Macallan
19u, Knokke: In het prachtige decor van het Boutique hotel L’Hôtel Lugano schuiven koppels die avond, prachtig opgedirkt, aan bij de bar. Daar staat niemand minder dan Carl Van Droogenbroeck, brand ambassador van The Macallan, onze gasten op te wachten. Hij serveert hen meteen een heerlijke cocktail met The Macallan 12 years old, grapefruit juice en tonic. Het is meteen een schot in de roos en het toont aan dat we ook soms out of the box moeten kunnen denken met een whisky. We zien alvast overal glunderende gezichten. We worden door de vriendelijke gastheer van het inpandige restaurant La Terrasse du Zoute, uitgenodigd om aan tafel te gaan…





Tasting the differences: The Macallan line-up
Een blik op het menu van die avond belooft alvast veel goeds. Maar vooraleer we hiervan gaan genieten, geeft Carl graag een masterclass Whisky. De passie en de métier stralen van Carl af en wij gaan graag mee in zijn line-up tasting van verschillende expressies van The Macallan. We startten met de 12 years old, die al heerlijk proeft. Dit is de instapper maar wel meteen van een zeer hoog niveau.






Maar toen we de 15 years old proefden, ging toch een andere wereld en smaakpalet open. Deze whisky toont het effect van een paar jaar meer geduld op het vat waardoor de smaken heerlijk blenden. Het resultaat is een zeer zachte whisky maar die tegelijk genoeg ‘lengte’ heeft na de degustatie. De 18 years old whisky mocht dit rijtje afsluiten. Hier proefden we veel meer complexiteit, kruidigheid en gelaagdheid. Heel lekker maar tegelijk ook meer iets voor de gevorderde whisky liefhebber. Maar dé kers op de taart werd bewaard voor na het diner.
Culinaire verwennerij door La Terrasse du Zoute
De chef van het uiterst lekkere restaurant toonde volop zijn kunnen in een prachtig opgebouwd menu. Als voorgerecht was er een super lekkere polderbintje met gerookte paling en Imperial Heritage Caviar. Een zaligmakende combinatie. In het hoofdgerecht zaten we meteen pal in het herfstseizoen met een lekker stukje fazant, fine champagne saus en veenbesjes. Bordjes werden bijna afgelikt…Het dessert was de pièce de résistance met een overweldigende sabayon. Schitterend.




Ultieme apotheose: The Macallan Reflexion


Na zoveel culinaire genoegens, zou Carl wel heel verrassend uit de hoek moeten komen. Which he totally did! Carl had voor de gelegenheid een super exclusieve fles mee: The Macallan Reflexion. Deze unieke whisky werd gemaakt op kleine sherry vaten wat zorgt voor een intense contact met het hout. We proeven een absolute heerlijkheid met smaken van vanille maar ook abrikoos. Zowel de kleur als de smaak van de whisky veroveren hart en ziel. Wow, dit was echt het orgelpunt van deze prachtige avond!
Wenst U ook lekker te lunchen of the dineren in La Terrasse du Zoute?
Adres: Villapad 4, 8300 Knokke-Heist
Website: https://www.laterrasseduzoute.be/home/

En heerlijk overnachten bij LHôtel Lugano? Dat kan U hier terecht:
Adres: Villapad 4, 8300 Knokke-Heist
Website: https://www.hotellugano.be/hospitality-runs-in-our-dna/