Toegegeven, wij Vlamingen kiezen vaak bekende contreien als het gaat om het zoeken van een fijn restaurant. Onze Waalse vrienden gaan opzoeken, is iets wat we niet vaak doen. Nochtans is het er vaak aangenaam toeven, zijn de mensen er super hartelijk en word je er echt in de watten gelegd. Onlangs werden we uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Les Terrasses du Prince: klonk alvast prinsheerlijk. So we buckled up and geared up naar Gembloux!
De gps vertelde ons dat Gembloux voor ons, komende vanuit het Leuvense, net 50 minuutjes rijden was. Soms staan we langer aan te schuiven op de Brusselse of Antwerpse ring. Alles is relatief. Toegekomen bij Les Terrasses du Prince, viel ons meteen de uiterst stijlvolle villa op. De naam van het restaurant bleek niet gestolen met het prachtige grote terras. Spijtig was het weer er niet naar om buiten te zitten maar hier zien we ons absoluut een schitterende zomeravond beleven.


Naar binnen dus, alwaar een charmante gastvrouw ons kwam verwelkomen. Binnen heerste een gezellige drukte maar door de sfeervolle inrichting en goede akoestiek komt dit niet storend over. De aanwezigheid van heel wat gasten duidt erop dat dit een goed en gekend adres is.




Pierre Résimont, de tweesterrenchef met extra impuls voor Les Terrasses
Een paar maand voor wij kwamen hebben ze de zaak een revamp gegeven onder de stimulans van een grote naam in de Belgische gastronomie: Pierre Résimont. Deze chef kookte eerder twee sterren bij elkaar (L’eau Vive) en was de jongste chef in België die ooit een Michelinster kreeg. Samen met de eigenaar van het restaurant stelde ze een nieuwe chef aan ter versterking van de bestaande équipe. Met heel veel vertrouwen want een discipel van bij L’Eau Vive, kon hij Jonas Tasseroul als hoofdchef aanstellen.

Samen trekken ze resoluut de kaart van de gastronomische bistro waarbij vaak een lokaal product centraal wordt gesteld. Onze blik verdwaalt over de het menu en we hebben moeite met kiezen tussen de verschillende gerechtjes die ons het water in de mond laten komen.
Prachtig uitgewerkte bistrokeuken
Voor we aan de dus beginnen, trakteren we onszelf op een heerlijke alcoholvrije cocktail. Zelden hebben we zo een lekker niet alcoholisch aperitief gedronken dat vleugjes heeft van aperol met versgeperst sinaasappelsap. Mijn eetpartner kiest voor een glaasje champagne. Ook hier een uitstekende keuze want de champagne komt van bij het familiehuis Roland-Billecart dat al 7 generaties wijn verbouwt in de buurt van Epernay. Het glaasje champagne was de perfecte opener voor wat zou komen.


In het voorgerecht kozen we enerzijds voor de gegratineerde Gillardeau oesters met prei en anderzijds voor het roerei met truffel. Beiden waren absoluut een schot in de roos en alleen al voor deze 2 gerechten komen wij met plezier terug naar hier. De oesters waren kraakvers, overgoten met een heerlijke saus en knapperige prei. Prachtig. De ei bereiding met truffel was een absolute “mouth pleaser” al was het wel een copieuze schotel voor een voorgerecht.



Kraakverse producten
Voor de hoofdgerechten gingen we voor 2 bistro klassiekers: eentje van Belgische oorsprong, de gebakken tongetjes, en eentje van Italiaanse makelij met name de Spaghetti Vongole (Hier op de kaart Linguine Coquillage, maar dat kan voor verwarring zorgen. De zeetong was meer dan correct in zijn portie en bereiding. De bijhorende puree was zeer lekker maar had misschien wel iets minder boter mogen zien. Detailkritiek. Voor de vongole zijn we iets kritischer. Ondanks de intentie om de gasten te plezieren, was de portie echt wel te groot en was waren er ook veel te veel vongole onder deze pasta geroerd. Het viel ons ook op dat de kok iets te kwistig is geweest met de lookpers. Wanneer we dit later op de avond delen, zou een onverwachte grote drukte en extra reservaties voor dit euvel gezorgd hebben. Kan gebeuren.




Voor het dessert gaan we voor een klassieke Dame Blanche. Je proeft aan alles dat dit vers gemaakt is volgens de regels van de kunst. De heerlijke warme Belgische chocoladesaus maakt het geheel helemaal af!


Conclusie: wil je eens proeven van een gastronomische bistro aan best wel democratische prijzen (Het driegangenmenu staat aan 39 euro en s middags in de week zelfs aan 30 euro!), in een luxueus kader dan ben je hier echt wel aan het juiste adres. Bovendien biedt de zaak een zeer mooi terras aan waar het ongetwijfeld prettig vertoeven is nu met de zonnige en lange dagen die eraan komen!
Praktisch:
Adres: Adres: Av. des Combattants 95, 5030 Gembloux
Reserveren: https://www.lesterrassesduprince.be/
Wil je meer leuke adresjes ontdekken? Neem dan zeker een kijkje op onze PureFood pagina!