Op een koude miezerige herfstavond, waren we maar wat blij toen we het warme interieur van Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver betraden. Dit restaurant stond al even op ons todo-lijstje omdat chef Axel Colonna-Cesari en zijn vrouw Anneleen Soethaert meer dan hun strepen hebben verdiend in de culinaire wereld. Het werd een heerlijke gastronomische avond die ons nu al doet verlangen naar meer.
Bij het binnenkomen van de zaak worden we meteen hartelijk verwelkomd door gastvrouw Anneleen. Na de plichtplegingen worden we begeleid naar onze tafel. De inrichting van het restaurant is even smaakvol als ingenieus. De tafels worden van elkaar gescheiden door wanden in curve vorm. Het zorgt meteen voor een heel intieme setting. Hier kan je makkelijk aan jouw tafelgenoten de confidenties van het leven toevertrouwen. Al even intrigerend is de prachtig ingebouwde wijnkelder die vanuit het restaurant een mooie inkijk geeft. We waren zeer benieuwd naar wat ze hieruit zouden opdiepen.


De man die voor dit laatste zorgt is huissommelier Jeroen Schel die op zijn eigengereide maar uiterst professionele manier de wijnen kwam voorstellen. Jeroen voorzag om te starten de heerlijke champagne van het huis Michel Arnould uit Verzenay. De réserve Grand Cru met een blend van 70% pinot noir en 30% chardonnay bood zowel structuur als finesse. Het bleek een ideale begeleider van de lekkere hapjes die we geserveerd kregen.


Als eerste voorgerecht kregen we een heerlijke tonijn Yellowfin met ponzu, bergamot en rammenas. Het gerecht excelleerde in zijn eenvoud en kreeg door de bergamot het juiste zuurtje mee. Prima start.

Bij het tweede voorgerecht werd een mossel op de BBQ gelegd en begeleid door een crème van butternut met kikkererwten en guacamole. Ook in dit gerecht toonde de chef zijn vakmanschap. Mijn partner, die niet gek is op mosselen, werd al even snel bedacht met een meer dan volwaardig alternatief in de vorm van een heerlijke langoustine met Thaise vinaigrette.


Om de visgerechten te begeleiden kozen we samen met de sommelier voor een mooie witte Bordeaux: Château Latour-Martillac, een grand cru classé uit de Graves. Het was een prachtige bijpassende wijn die zowel structuur bood als elegantie en mooie contrasterende zuurtjes.

Tijd om een versnelling hoger te schakelen in de herfstwandeling. Met een mooi bordje risotto, sint-jacobsvrucht en afgewerkt met herfsttruffel zaten we meteen volop in het seizoen. In het hoofdgerecht werd een perfect gegaarde stukje hertenbout voorzien van een garnituur van jeneverbes en eringi ofte koningsoesterzwam. Het gerecht kreeg door de lekkere saus ook de juiste diepte mee. Prachtig.


Als wine pairing bij dit herfstgerecht, koos sommelier Jeroen voor een wijn van de herkomstbenaming Pays D’Hérault uit de Languedoc: l’Avant Première. De wijn zorgde zowel voor de nodige structuur maar had tegelijk een mooie elegantie in het glas. Goede keuze!

Om het feestmaal af te sluiten kregen we een zeer lekkere en creatief ogend bord met structuren van banaan, pastinaak en gember. Een zeer geslaagde afsluiter van een wondermooie culinaire afsluiter.

Praktisch:
Adres: Antwerpsesteenweg 1, 2860 Sint-Katelijne-Waver
zaterdag | 12:00–14:00, 18:30–21:00 |
zondag | Gesloten |
maandag | Gesloten |
dinsdag | Gesloten |
woensdag | 12:00–14:00, 18:30–21:00 |
donderdag | 12:00–14:00, 18:30–21:00 |
vrijdag | 12:00–14:00, 18:30–21:00 |
Reserveringen: centpourcent.be