Soms vergeten we wel eens wat een rijkdom aan steden België heeft. Gent is daarbij één van onze favoriete steden. Waarom? Omdat het een stad is die altijd in beweging is. Om de haverklap gaan er nieuwe food concepten open of vind je zalige nieuwe hotelconcepten. Uiteraard kan je beiden ook naar hartenlust combineren. Onze redactie testte één van deze nieuwe hotel sterren aan het firmament: Hotel Reylof in Gent…

Wanneer we toekomen aan het hotel, valt ons meteen de enorme majestueuze voorgevel op. Dit is echt een pand met zeer veel grandeur en historiek. Dat zie je zo. Het gebouw dateert van 1724 en was eigenaar van Baron Olivier Reylofs. Doorheen de centrale koetsdoorgang, komen we aan bij prachtige ontvangsthal. Het gebouw is helemaal in zijn oorspronkelijke staat hersteld maar werd tevens kan geüpdatete met moderne doch warme binnenhuisarchitectuur. Marmer wordt smaakvol afgewisseld met elementen van hout, messing, brons, velours in de zetels. Heerlijke aanblik.



Vanuit de grandeur van balie in wit marmer, wentelt zich een centrale trap naar de verschillende verdiepingen. Vooraleer we naar de kamer kunnen, worden we vriendelijk uitgenodigd tot een welkomstcocktail in één van de salons. Bij het nippen aan een lekker glas Champagne wordt ons alles ui de doeken gedaan over dit Boetiek hotel. Het is net die persoonlijke aanpak dat een Boetiek hotel zo aantrekkelijk maakt. Aanpalend aan het ‘bar salon’ vinden we nog een prachtige bibliotheek terug, alwaar het heerlijk toeven achter het knisperend haardvuur.
De kamers werden eveneens tot in de puntjes verzorgd maar het is vooral de service die er boven uitsteekt. Op de kamer lag een persoonlijk handgeschreven welkomstbriefje, wat ons meteen een zeer fijn gevoel gaf. Groter was onze verbazing toen aan de deur geklopt werd. Een personeelslid kwam nog een doosjes huisgemaakte pralines afgeven van de Gentse Chocolatier Van Hoorebeke (http://www.chocolatesvanhoorebeke.be/).



‘S morgens wakker worden in dit pand, doet al meteen uitkijken naar het ontbijt. In het eetsalon op de gelijkvloerse verdieping, word je uitgenodigd om aan te schuiven aan het prachtige ontbijtbuffet. Dat wordt netjes verdeeld over twee lange witmarmeren togen. Hier is alvast genoeg keuze tussen zoet en hartig. Ideaal om de dag goed te beginnen en straks de stad in te duiken.
We hebben ons laten vertellen dat het inpandige restaurant ‘Lof’, waar de chef Jasper Maatman, in de potten staat te roeren ook geweldig zou zijn. Dat zal dan alvast voor een andere keer zijn! En dan brengen we meteen ook onze zwembroek mee om te genieten van de uitgebreide spa mogelijkheden in Hotel Reylof! Tot de volgende!
Praktisch:
Adres: Hoogstraat 36, 9000 GentTelefoon: 09 235 40
Reserveren: https://www.pillowshotels.com/ghent/nl/