Volgende week zullen we Pasen voor de tweede keer op rij verplicht van thuis uit moeten vieren. Gelukkig voorziet de horeca ook dit jaar opnieuw in enkele heel lekkere Paasbrunches voor thuis. We kozen er 6 toppertjes uit waarvan we zeker zijn dat jullie deze wel kunnen smaken. Nu, de boodschap is om snel te zijn, want de menu’s vliegen de deur uit!
1/ Tom’s Diner – Brugge

Tom’s Diner is een bekende naam in de regio. Al meer dan 20 jaar staat chefkok en eigenaar Tom Mestdagh er achter de kookpotten en serveert hij tapas en andere culinaire bereidingen. Het restaurant ligt aan de rand van het historische centrum van Brugge en charmeert ons op alle mogelijke vlakken. Zelf omschrijft Tom’s Diner hun keuken als ‘een no-nonsense keuken, met een tikkeltje rock ’n roll.’ Een omschrijving die we zelf niet beter hadden kunnen verwoorden. Voor Pasen voorziet men in een Pasen surprise box, die bestaat uit 5 tapas voor 2 personen. De prijs komt op 60 euro, wat een zeer schappelijke prijs is voor het culinaire niveau dat we bij Tom’s Diner gewoon zijn. Voor deze prijs heb je ceviche, buikspek barbecue, taco’s, gamba’s en chocolade. Hoe de gerechten er precies uitzien, weten we niet, maar uit ervaring kunnen we vertellen dat dit zeker niet min zal zijn.
Meer info hier: www.tomsdiner.be
Af te halen op zaterdag 3 april tussen 17u en 18u en op zondag 4 april tussen 11u en 12u.
Baracca – Leuven

Wie van Leuven is, kent natuurlijk de Baracca. Een bekende naam in de regio, en dat hebben ze te danken aan hun altijd fantastische gerechten. Inderdaad, we hebben hier te maken met een fan. Baracca is een food-sharing concept, waarbij je samen kan genieten van heerlijke gerechten met een Italiaanse twist. Of zijn het Italiaanse gerechten met een heerlijke twist? Beiden zijn correct, lijkt ons. Voor Pasen voorziet Baracca in een brunch box, die bestaat uit héél veel verschillende gerechten: zucchini, scrambled eggs, poffertjes, zalm gravad lax, viennoiserie & zo kunnen we nog even doorgaan. Voor de vegetariërs onder ons is er ook een veggie versie voorzien. Voor 1 persoon betaal je 60 euro. Bestel deze box samen met jouw bubbel en laat het jullie vooral heel hard smaken.
Meer info hier: www.baracca.be/easter-box
De boxes zijn beschikbaar voor levering of ophaling bij Baracca op zondag 4 en maandag 5 april.
Le Pristine – Antwerpen

Le Pristine kon natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het (redelijk) recente restaurant van Sergio Herman was meteen een succes, maar dat was geen onverwacht nieuws. Alles wat Sergio aanraakt, lijkt steevast in goud te veranderen. Le Pristine is een Italiaans geïnspireerd foodconcept dat zelfs tijdens deze pandemie op 200% lijkt te draaien. Het zou natuurlijk Sergio Herman niet zijn, mocht hij er niet zijn eigen Zeeuwse twist aan geven. Kortom, een setting waarbij je je zowel in het Zuiderse Italië als in het dichte Zeeland voelt. Voor Pasen voorziet Le Pristine in een Paasbox voor 2 personen, als voor 3 personen. In deze box zit eerst en vooral een aperitief, een Hierbas De Las Dunas cocktail. En dan hebben we de menu, die bestaat uit carpaccio Gambero Rosso, schelvis met asperges, gekonfijt melklam Pyrénées en easter eggs. Natuurlijk allemaal nog iets uitgebreider dan hier vermeld. Voor de box van 2 personen betaal je 190 euro. Niet goedkoop, dat geven we toe, maar Le Pristine is gewoon écht iets dat je moet geprobeerd hebben. Het is z’n geld dubbel en dik waard.
Meer info hier: www.lepristine.com/take-away
De Paasbox kan tot donderdag 1 april, 20u besteld worden. De box zelf kan opgehaald worden op verschillende plaatsen in NL en BE op zaterdag 3 april tussen 15u en 16u.
Lys D’Or – Gent

Bij Lys D’Or staat chef Ignace Wattenberge achter het fornuis. Een man met al wat ervaring op de teller en dat merk je in de gerechten die hij op tafel tovert. De keuken is gekenmerkt door klassieke Franse-Belgische gerechten, telkens met een originele toets waardoor de keuken zichzelf telkens kan heruitvinden. Voor het Paasmenu heeft men gekozen voor een viergangenmenu, waarbij men als voorgerecht een salade van asperges serveert, als tussengerecht ravioli van kingkrab, daarna volgt de keuze tussen lamsfilet of noordzeetong, met als dessert een keuze tussen een zoet dessert of kaasbord. Voor dit alles betaal je 62 euro per persoon. Puur genieten.
Meer info hier: www.lysdor.be
De Paasmenu is verkrijgbaar op vrijdag 2 april, zaterdag 3 april en zondag 4 april. Afhalen kan tussen 15u en 18u op vrijdag en zaterdag. Ook levering is mogelijk, tot 20km rond Gent.
ROSCH – Hasselt

Als laatste hebben we dit heerlijke adresje in Hasselt, ROSCH. Met 14,5/20 in de Gault Millau kunnen we erop vertrouwen dat deze ‘Lockbox’ (zo noemt ROSCH het) een schot in de roos zal zijn. Hun box bestaat uit kleine gerechtjes, die allemaal bedoeld zijn om te delen. Zo heb je wortel hummus, burrata, tostada, lamsgehakt… Voor 65 euro heb je een box voor 2 personen, wat een mooie prijs is voor al dit lekkers. Wij wensen jullie alvast veel culinair genot samen.
Meer info hier: www.rosch.be
Afhalen kan vrijdag 2 april tussen 17u en 18u30 en op zaterdag 3 april tussen 15u en 16u30.
Sir Kwinten – Lennik

Het culinaire powerduo met Young Chef of the Year Glenn Verhasselt en ex sommelier van het jaar Gault Millau Yanick Dehandschutter, maken er een erezaak van om met hun take-away concept de perfecte food & wine pairing aan te bieden. Ook voor het paasmenu halen beiden heren alles uit de kast met een overheerlijk 4 of 5 gangenmenu. Helemaal af wordt de box indien je hun huisgemaakt brood erbij neemt en hun bijpassende wijnen. Met Bruut brengt het duo een heerlijke Belgische sparkling wine op de markt, rechtstreeks van hun wijngaard in Lennik. Ideaal om het paasdinner sprankelend in te zetten! Haast en spoed zijn in dit geval wel goed want de boxen raken snel uitverkocht!
Meer info hier: https://pasen-sir-kwinten.greatcompany.be/
Laat ons gerust weten welke Paasbox het geworden is en wat jullie bevindingen waren. Kijk ook zeker eens naar onze andere artikels binnen PureFood, zo ontdek je nog andere culinaire adresjes in België.