Ervaar de exquise culinaire reis en harmonieuze overnachting, ondersteund door een groene filosofie
In een idyllisch groen domein in Rixensart staat een statig kasteelachtig pand, dat het thuishonk is van Restaurant L’Amandier. Hier, te midden van de rust en natuur, beleefden we een harmonieuze ervaring van gastronomische kunst en luxueuze overnachting.
De fijnzinnige keuken van Chef Martin Volkaerts
Bij L’Amandier staat Martin Volkaerts, bekroond als ‘Beste Jonge Chef van Wallonië’ door Gault Millau, sinds 2018 aan het roer van de keuken, na zich in 2012 bij zijn vader Marco te hebben gevoegd. Hun gezamenlijke culinaire visie wordt gekenmerkt door een verfijnde smaakbalans en creatieve gerechten.


Elke hap was een uitdrukking van culinaire meesterschap, met elk ingrediënt zorgvuldig geselecteerd en elk gerecht zorgvuldig samengesteld. De balade d’amuse bouche was een verleidelijk voorspel van wat nog komen ging. De truite d’Ondenval, geserveerd met een verfrissende espuma van yoghurt met verse kruiden, bracht een smaakvolle frisheid. De groene asperges uit Gentissart, delicieus en mals, vormden een mooie brug naar de lotte, gecombineerd met zoete erwten en scherpere rabarber. En het barbecue filet pur van Iberisch varken was subliem, smeltend in de mond met elke hap.







Duurzaamheid en lokale verbondenheid
Bij L’Amandier staat respect voor natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze hebben hun eigen moestuin, waaruit ze verse groenten en kruiden halen voor hun gerechten. Bovendien is Martin’s moeder, Stéphanie, een gepassioneerde imker. Haar zelfgemaakte honing is een zoete traktatie bij het ontbijt en versterkt de filosofie van het restaurant om lokaal te denken en handelen.
Het elegante verblijf
Na het diner werden we uitgenodigd om onze wensen voor het ontbijt te kiezen uit een lijstje van heerlijke, voornamelijk lokale en natuurlijke producten. De aandacht voor detail en zorg hierin weerspiegelden de algemene filosofie van het restaurant.
Onze kamer was een oase van rust en comfort, ingericht met luxueuze materialen die een zen-sfeer uitstraalden. De kwaliteit van de bedden en het rustgevende uitzicht op de omgeving zorgden voor een vredige nachtrust. Een subtiele turn down service na ons diner bevestigde nog eens de toewijding van L’Amandier aan uitmuntende service. Onder het gesternte van één van de bomen, de Glycine,










Een bekroonde familiezaak
Restaurant L’Amandier is meer dan een restaurant, het is een familiezaak waar ze elkaar perfect aanvullen. Stéphanie, de moeder, werd zelfs bekroond met de Gault Millau prijs voor ‘Gastheer van het Jaar’ in 2010. Haar warmte en gastvrijheid vormen de ziel van deze plek. En tegelijk voel je dat er een grote symbiose is tussen de mama en Martin waardoor alles naar een hoger niveau wordt getild.

Conclusie
Zowel het restaurant als de overnachting bij L’Amandier waren prachtig op elkaar afgestemd, resulterend in een harmonieus geheel. Hun inzet voor duurzaamheid, het gebruik van lokale en biologische producten, en hun uitzonderlijke culinaire talent maakten onze ervaring bij L’Amandier tot een sublieme beleving. We kijken uit naar onze volgende bezoek aan deze groene oase van gastronomie en gastvrijheid.
Praktisch
Adres: Av. Albert 1er 288, 1332 Rixensart
Openingstijden:
vrijdag | 12:00–13:30, 19:30–21:30 |
zaterdag | 19:30–21:30 |
zondag | Gesloten |
maandag | 12:00–13:30, 19:30–21:30 |
dinsdag | 12:00–13:30 |
woensdag | Gesloten |
donderdag | 12:00–13:30, 19:30–21:30 |
Telefoon: 02 653 06 71
Website: https://amandier.be/1/